MANDARIN HÉJ ILLÓOLAJ BIO (Citrus reticulata ze.)

1995 Ft

Elalvást segítő, fizikai és lelki görcsöket oldó illóolaj.

Készleten

Kategóriák: ,

Leírás

100%-ban tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolaj.


Fő biokémiai összetevők: limonén, gamma-terpinén


Felhasznált növényrész: héj


Az illóolaj nyugtató, lazító hatását leginkább a szorongás kezelésénél, továbbá a pihentető alvás támogatására használják .


Elalvás megkönnyítésére tegyél 5-8 cseppet a párologtatóba lefekvés előtt. Nyűgös, nehezen elalvó kisbabák számára különösen ajánlott ez az alkalmazás.

Kisbabák, gyerekek szobájában soha ne hagyj őrizetlenül mécsessel működő aromalámpát! Gyerekszobában való párologtatáshoz használj inkább elektromos diffúzort, mely éjszaka, felügyelet nélkül is működtethető.


Figyelem!

 • A termék fényérzékenyítő hatású, ezért a termék használatát követő 24 órában ne tegye ki bőrét intenzív napnak és szoláriumnak.
 • Érzékeny bőr esetén a termék használatát növényi olajba keverve ajánljuk.

Az illóolajok alkalmazását illetően kérd ki szakképzett aromaterapeuta tanácsát!

Recept

Nyugtató, kiegyensúlyozó fürdő

 • 5 csepp orvosi levendula illóolaj
 • 1 csepp mandarin héj illóola
 • 1 ek tejszín

A fenti keveréket oszlasd el a kád vízben. A tejszínnek valódi tejszínnek kell lennie, különben nem tud feloldódni az illóolaj benne. A tejszín extrán táplálja a gyermek érzékeny bőrét mindamellett, hogy segíti az illóolaj feloldódását a vízben.

A fürdés legyen egy igazi rituálé. Teremts meghitt hangulatot, hogy érezze a gyermek, hogy a fürdés nem csak a test, de a lélek megtisztulása is.


Jó éjszakát illatkeverék párologtatóba

 • 3 csepp orvosi levendula illóolaj
 • 2 csepp mandarin héj illóolaj

A fenti mennyiséget cseppentsd a diffúzorba és lefekvés előtt fél órával már hozd működésbe, hogy mire a gyermek az ágyba ér, a szobában finom, megnyugtató illat fogadja. Ez is a rituálé része.


Szépséges Tündér masszázsolaj lányoknak
(6 hónapos kortól)

 • 2 csepp pálmarózsa illóolaj
 • 1 csepp mandarin héj illóolaj
 • 1 ek kókusz olaj

Sárkány erő masszázsolaj fiúknak
(6 hónapos kortól)

 • 2 csepp ho fa illóolaj
 • 1 csepp mandarin héj illóolaj
 • 1 ek kókusz olaj

A fenti keverékekkel fürdés után masszírozd át a gyermek teljes testét.

Soha nem az a kérdés, hogy mennyi ideig masszírozzuk a gyermeket, sokkal inkább az, hogy az az idő, amit rászánunk, azt teljes odaadással tegyük. Olyan módon, hogy a gyermek azt érezze, hogy fontos számunkra. Lehet ez 5 vagy 20 perc. Nyilván, minél hosszabban masszírozhatjuk, annál nagyobb lehetősége van arra, hogy megnyugodjon, a kezeink alatt és minden izma elsimuljon, ezáltal az idegrendszer megpihenjen. Azonban hidd el, 5 perc alatt is meg lehet váltani a világot. Úgyhogy adj annyi időt, amennyire nyitott a gyermek.

És nem kell a masszázshoz szakértőnek lenni, sokkal inkább szerető szívűnek. Soha ne masszírozz, ha feszült vagy ingerült vagy, mert akkor ezt is átadod a gyereknek. Úgyhogy, ha a feszültség legapróbb jeleit is észleled magadon, akkor fogj meg egy Fény esszenciát és mélyen lélegezd be, add át magad a légzésnek, kísérd az útját a benned áramló levegőnek és légy nyitott arra, hogy a légzéssel való kapcsolódás nyugalmat és kiáradást hozzon benned. Ezután kezdheted is a masszázst!